Blog

 1. Tips van de ANWB

  De ANWB heeft een mooi artikel geschreven waarin wordt uitgelegd hoe je ruitenwissers kunt controleren en vervangen.

  In 7 stappen wordt uitgelegd hoe een ruitenwisser kan worden gecontroleerd. Waarbij ook wordt aangegeven dat eventuele blaadjes en rommel uit paravaan (rand tussen raam en motorkap) moet worden verwijderd. Een nuttige toevoeging!

  Bij het vervangen van de ruitenwisser gaat de ANWB wat te kort door de bocht. Hierin wordt alleen uitgelegd hoe een ruitenwissers met een drukknop/clipje kan worden vervangen.
  Deze aansluiting komt vooral voor bij auto's van VW, Skoda, Seat en Audi. Maar ook bij andere merken wordt deze aansluiting veel gebruikt.
  Er bestaan echter meer aansluitingen die niet door de ANWB worden besproken.
  Daarom hebben wij

  Lees meer »
 2. Nieuwe ruitenwissers en auto's toegevoegd aan onze webshop

  Ook de afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest om onze catalogus weer te updaten.
  Hieronder ziet u de lijst van alle ruitenwissers die we de afgelopen paar maanden hebben toegevoegd aan de webshop.
  De meeste ruitenwissers zijn toegevoegd omdat een autofabrikant met een nieuwe versie van een bestaand model kmt, waarvoor ook een andere set ruitenwissers nodig is.
  Denk hierbij aan de Ford Fiesta, Focus en Ka+. Maar ook Audi, BMW, Seat, Suzuki en Volkswagen hebben nieuwe versies van bijvoorbeeld de A6, 5-serie, Ibiza, Swift, Polo en Touareg op de markt gebracht.
  Ook zijn er helemaal nieuwe modellen gekomen waarvoor Bosch ook nieuwe Aerotwin ruitenwissers heeft geïntroduceerd. Zoals bijvoorbeeld de BM X2, X3 en X4. Ook de Skoda Karoq en VW Arteon zijn nieuw toegevoegd aan onze catalogus.

  Hieronder ziet u de complete lijst van nieuwe auto-types in onze webshop:

  Lees meer »
 3. Video: man wist de ramen handmatig met gebroken ruitenwisserarm

  Op internet kwamen wij dit filmpje tegen van een auto waarvan de ruitenwissers niet meer werkten zoals zou moeten.
  Doordat de ruitenwissermotor niet meer werkt is deze automobilist creatief bezig met een gebroken ruitenwisserarm.
  Nadeel is wel dat hij nat wordt en dat ook sturen en schakelen lastig is met deze constructie...

  Lees meer »
 4. Waar zijn winterbanden verplicht?

  Als u in de winter met de auto naar het buitenland gaat, bijvoorbeeld vanwege wintersport, is het handig om te weten in welke landen winterbanden of sneeuwkettingen verplicht zijn.
  BOVAG heeft hier een handige website voor gemaakt om te kijken waar deze banden verplicht zijn of waar sneeuwkettingen juist verboden zijn (zoals in Nederland).
  Deze website geeft niet alleen aan of de winterbanden verplicht zijn, maar ook tijdens welk periode en wat de minimale profieldiepte van de banden moet zijn. Hierdoor kunt u goed voorbereid de weg op!
  Wat opvalt is dat er veel verschillen tussen landen zitten. Zo moet de minimale profieldiepte in Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië 4 mm zijn, terwijl er in Italië geen verplichte minimale profieldiepte is. De minimale profieldiepte in Slowakije is 3 mm en in Roemenië 2 millimeter. In Frankrijk zijn winterbanden alleen verplicht als dat op een bord wordt aangegeven. In dat geval

  Lees meer »
 5. Welke ruitenwisser heb ik nodig

  Na verloop van tijd wissen uw ruitenwissers minder goed.
  Dit kan zijn omdat het rubber is uitgedroogd, zodat er strepen op de ramen komen. Ook kan het rubber gescheurd zijn, waardoor een deel van het raam niet meer schoongeveegd wordt. Ook het piepen of stuiteren van de ruitenwissers zijn veel gehoorde klachten. Dit alles betekend dat de ruitenwisserbladen aan vervanging toe zijn.

  Soms is het mogelijk om de levensduur van de ruitenwisser te verlengen en de strepen te verminderen door bijvoorbeeld het voorraam schoon te maken met warm water en een scheutje ammoniak. Doordat het raam dan minder vet is zal het ook minder strepen.

  Bij het kopen en kiezen van de juiste ruitenwissers voor uw voertuig zijn 3 dingen belangrijk

  • De aansluiting van de ruitenwissers: Uw ruitenwisserarmen kunnen bijvoorbeeld een haakaansluiting of een aansluiting met een pin of klem hebben.
  • De lengte van de ruitenwissers: Bij de mee
  Lees meer »
 6. Nieuwe Bosch Aerotwin video uitgegeven

  Bosch heeft een nieuwe YouTube video gelanceerd
  Korte samenvatting:
  De voordeel van Aerotwin's in één oogopslag: Uitstekende prestaties, zonder strepen of vlekken lange levensduur en fabrieks-af kwaliteit.

  Lees meer »
 7. Zoeken op bouwjaar en kenteken

  De gemiddelde leeftijd van een auto in Nederland is 10,2 jaar volgens deze bron.

  Ook het aantal types per automerk neemt toe. Bijvoorbeeld de Volkswagen Golf, daar zijn nu 7 generaties van uitgebracht (de modellen zoals Golf Plus, Golf Sportsvan, cabrio en station niet meegerekend). Dit betekend dat het steeds lastiger wordt om de juiste ruitenwissers voor uw auto te vinden. Want al deze auto's hebben andere ruitenwissers nodig om dat de lengte of de aansluiting per bouwjaar verschillend kan zijn.

  Om dit probleem op te lossen hebben wij bij alle ruitenwissers nu de bouwjaren van de auto waarvoor hij geschikt is toegevoegd. Niet alleen "2011 tot en met 2014", maar ook "2011, 2012, 2013 en 2014". Hierdoor kunt u handiger de juiste Bosch Aerotwin ruitenwisser voor uw auto te vinden.

  Daarnaast is het bouwjaar toegevoegd als een

  Lees meer »
 8. Veel nieuwe Bosch ruitenwissers toegevoegd

  Nadat begin dit jaar onze nieuwe webshop live gegaan is en de meeste kinderziektes ondertussen opgelost zijn, zijn we begonnen met het updaten van onze catalogus.
  Bosch heeft de afgelopen maanden veel nieuwe ruitenwissers aan hun assortiment toegevoegd.
  Onder andere voor veel Mercedes en Toyota modellen zijn nieuwe artikelen in de Bosch catalogus opgenomen.
  Ook zijn auto-fabrikanten de afgelopen jaren met nieuwe modellen gekomen, zoals bij voorbeeld de Opel Grandland X, Crossland X, de Volkswagen T-Roc, Skoda Kodiaq en Seat Arone en Ibiza.
  Voor deze (en nog veel meer) auto's hebben wij natuurlijk ruitenwissers aan ons assortiment toegevoegd.
  Mocht u desondanks de juiste ruitenwissers voor uw auto, camper of vrachtwagen niet vinden, neem dan gerust contact met ons op!
  Hieronder vind u de complete lijst van ruitenwissers (meer dan 140 stuks) die de afgelopen tijd aan onze webshop zijn toegevoegd:

  Lees meer »
 9. Nieuwe website live!

  De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met het ontwikkelen van een nieuwe website.
  Vrijdag 9 februari was het eindelijk zover en is heeft de nieuwe website de oude website vervangen!

  De belangrijkste reden voor deze nieuwe website was dat de support van de oude website ten einde liep en we daarom moesten gaan overstappen.
  Maar behalve die reden is het ook een mooi moment om de website een nieuw, fris uiterlijk te geven.
  Deze nieuwe website is rustiger, de kleuren zijn beter op elkaar afgestemd en de menu-items zijn duidelijker gemaakt.
  Ook de zoekfunctie is verbeterd, waardoor het nu nog gemakkelijker is om de juiste ruitenwissers voor uw auto te vinden!
  Eén van de grootste verbetering is, is dat het nu ook mogelijk is om uw ruitenwissers naar een PostNL afhaalpunt (postkantoor, bouwmarkt, supermarkt of boekenwinkel) te laten versturen. Deze mogelijkheid had onze oude website helaas nog niet.

  Zo zag de oude website eruit:

  Lees meer »
 10. "Automobilisten verwaarlozen ruitenwissers" zegt BOVAG

  Uit onderzoek van de BOVAG (BOnd Van Automobielhandelaren en Garagehouders) blijkt dat 96% van de automobilisten de ruitenwissers te laat vervangt.

  Fabrikanten adviseren om de wissers iedere 12 tot 15 maanden te vervangen, echter doet maar 4% van de auto-eigenaren dit.

  De meeste automobilisten vinden het logisch om ieder jaar of voor iedere winter de ruitenwissers te vervangen, maar toch doen ze dat niet. 80% van de automobilisten vervangt de ruitenwissers pas als deze strepen achterlaten, de rubbers losraken, er schrapende geluiden te horen zijn of wanneer de wissers bij de APK afgekeurd worden. Vooral dat laatste is een veiligheidsrisico nu nieuwe auto’s pas na 3 of 4 jaar voor het eerst een APK-keuring krijgen.

  Behalve de ruitenwisser

  Lees meer »
Pagina