Blog

 1. Waar zijn winterbanden verplicht?

  Als u in de winter met de auto naar het buitenland gaat, bijvoorbeeld vanwege wintersport, is het handig om te weten in welke landen winterbanden of sneeuwkettingen verplicht zijn.
  BOVAG heeft hier een handige website voor gemaakt om te kijken waar deze banden verplicht zijn of waar sneeuwkettingen juist verboden zijn (zoals in Nederland).
  Deze website geeft niet alleen aan of de winterbanden verplicht zijn, maar ook tijdens welk periode en wat de minimale profieldiepte van de banden moet zijn. Hierdoor kunt u goed voorbereid de weg op!
  Wat opvalt is dat er veel verschillen tussen landen zitten. Zo moet de minimale profieldiepte in Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië 4 mm zijn, terwijl er in Italië geen verplichte minimale profieldiepte is. De minimale profieldiepte in Slowakije is 3 mm en in Roemenië 2 millimeter. In Frankrijk zijn winterbanden alleen verplicht als dat op een bord wordt aangegeven. In dat geval

  Lees meer »
 2. Welke ruitenwisser heb ik nodig

  Na verloop van tijd wissen uw ruitenwissers minder goed.
  Dit kan zijn omdat het rubber is uitgedroogd, zodat er strepen op de ramen komen. Ook kan het rubber gescheurd zijn, waardoor een deel van het raam niet meer schoongeveegd wordt. Ook het piepen of stuiteren van de ruitenwissers zijn veel gehoorde klachten. Dit alles betekend dat de ruitenwisserbladen aan vervanging toe zijn.

  Soms is het mogelijk om de levensduur van de ruitenwisser te verlengen en de strepen te verminderen door bijvoorbeeld het voorraam schoon te maken met warm water en een scheutje ammoniak. Doordat het raam dan minder vet is zal het ook minder strepen.

  Bij het kopen en kiezen van de juiste ruitenwissers voor uw voertuig zijn 3 dingen belangrijk

  • De aansluiting van de ruitenwissers: Uw ruitenwisserarmen kunnen bijvoorbeeld een haakaansluiting of een aansluiting met een pin of klem hebben.
  • De lengte van de ruitenwissers: Bij de mee
  Lees meer »
 3. Nieuwe Bosch Aerotwin video uitgegeven

  Bosch heeft een nieuwe YouTube video gelanceerd
  Korte samenvatting:
  De voordeel van Aerotwin's in één oogopslag: Uitstekende prestaties, zonder strepen of vlekken lange levensduur en fabrieks-af kwaliteit.

  Lees meer »
 4. Zoeken op bouwjaar en kenteken

  De gemiddelde leeftijd van een auto in Nederland is 10,2 jaar volgens deze bron.

  Ook het aantal types per automerk neemt toe. Bijvoorbeeld de Volkswagen Golf, daar zijn nu 7 generaties van uitgebracht (de modellen zoals Golf Plus, Golf Sportsvan, cabrio en station niet meegerekend). Dit betekend dat het steeds lastiger wordt om de juiste ruitenwissers voor uw auto te vinden. Want al deze auto's hebben andere ruitenwissers nodig om dat de lengte of de aansluiting per bouwjaar verschillend kan zijn.

  Om dit probleem op te lossen hebben wij bij alle ruitenwissers nu de bouwjaren van de auto waarvoor hij geschikt is toegevoegd. Niet alleen "2011 tot en met 2014", maar ook "2011, 2012, 2013 en 2014". Hierdoor kunt u handiger de juiste Bosch Aerotwin ruitenwisser voor uw auto te vinden.

  Daarnaast is het bouwjaar toegevoegd als een

  Lees meer »
 5. Veel nieuwe Bosch ruitenwissers toegevoegd

  Nadat begin dit jaar onze nieuwe webshop live gegaan is en de meeste kinderziektes ondertussen opgelost zijn, zijn we begonnen met het updaten van onze catalogus.
  Bosch heeft de afgelopen maanden veel nieuwe ruitenwissers aan hun assortiment toegevoegd.
  Onder andere voor veel Mercedes en Toyota modellen zijn nieuwe artikelen in de Bosch catalogus opgenomen.
  Ook zijn auto-fabrikanten de afgelopen jaren met nieuwe modellen gekomen, zoals bij voorbeeld de Opel Grandland X, Crossland X, de Volkswagen T-Roc, Skoda Kodiaq en Seat Arone en Ibiza.
  Voor deze (en nog veel meer) auto's hebben wij natuurlijk ruitenwissers aan ons assortiment toegevoegd.
  Mocht u desondanks de juiste ruitenwissers voor uw auto, camper of vrachtwagen niet vinden, neem dan gerust contact met ons op!
  Hieronder vind u de complete lijst van ruitenwissers (meer dan 140 stuks) die de afgelopen tijd aan onze webshop zijn toegevoegd:

  Lees meer »
 6. Nieuwe website live!

  De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met het ontwikkelen van een nieuwe website.
  Vrijdag 9 februari was het eindelijk zover en is heeft de nieuwe website de oude website vervangen!

  De belangrijkste reden voor deze nieuwe website was dat de support van de oude website ten einde liep en we daarom moesten gaan overstappen.
  Maar behalve die reden is het ook een mooi moment om de website een nieuw, fris uiterlijk te geven.
  Deze nieuwe website is rustiger, de kleuren zijn beter op elkaar afgestemd en de menu-items zijn duidelijker gemaakt.
  Ook de zoekfunctie is verbeterd, waardoor het nu nog gemakkelijker is om de juiste ruitenwissers voor uw auto te vinden!
  Eén van de grootste verbetering is, is dat het nu ook mogelijk is om uw ruitenwissers naar een PostNL afhaalpunt (postkantoor, bouwmarkt, supermarkt of boekenwinkel) te laten versturen. Deze mogelijkheid had onze oude website helaas nog niet.

  Zo zag de oude website eruit:

  Lees meer »
 7. "Automobilisten verwaarlozen ruitenwissers" zegt BOVAG

  Uit onderzoek van de BOVAG (BOnd Van Automobielhandelaren en Garagehouders) blijkt dat 96% van de automobilisten de ruitenwissers te laat vervangt.

  Fabrikanten adviseren om de wissers iedere 12 tot 15 maanden te vervangen, echter doet maar 4% van de auto-eigenaren dit.

  De meeste automobilisten vinden het logisch om ieder jaar of voor iedere winter de ruitenwissers te vervangen, maar toch doen ze dat niet. 80% van de automobilisten vervangt de ruitenwissers pas als deze strepen achterlaten, de rubbers losraken, er schrapende geluiden te horen zijn of wanneer de wissers bij de APK afgekeurd worden. Vooral dat laatste is een veiligheidsrisico nu nieuwe auto’s pas na 3 of 4 jaar voor het eerst een APK-keuring krijgen.

  Behalve de ruitenwisser

  Lees meer »
 8. Bancontact betalingen mogelijk!

  Wat iDeal in Nederland is, is Bancontact in België.
  Daarom kregen we vaak van Belgische klanten de vraag of het mogelijk was om de ruitenwissers, of andere producten, via Bancontact te betalen.

  Die vraag is overbodig: Vanaf nu is het mogelijk om met Bancontact te betalen!

  Enkele weken geleden hebben wij Bancontact aan onze betaalmogelijkheden (iDeal, PayPal en vooruitbetaling) toegevoegd en sindsdien is er al volop gebruik van gemaakt!

  Hierdoor is het voor Belgische klanten nog eenvoudiger geworden om de juiste ruitenwissers voor hun auto te bestellen en een paar dagen later al te ontvangen.
  Veel bestellingen uit België werden vooruit betaald, waardoor er handmatige stappen nodig waren om de betaling te doen en te verwerken.
  Nu wij Bancontact aanbieden kan de bestelling direct betaald en dezelfde dag al verzonden worden.
  Met vooruitbetaling was dat helaas niet mogelijk omdat grensoverschrijdende betaling altijd enkele dagen duren

  Lees meer »
 9. Nieuwe ruitenwissers toegevoegd

  Ieder jaar brengt Bosch weer nieuwe ruitenwissers (zowel sets, losse wissers als achterwissers) op de markt.
  Hieronder ziet u voor welke auto's wij recentelijk nieuwe ruitenwissers hebben toegevoegd:

  VoorwissersLink op webshop
  Fiat 124 Spider (vanaf 2016) Fiat 124 Spider - voorwissers
  Fiat Uno (1987 t/m 2006) Fiat Uno - voorwisser
  Ford Galaxy (vanaf 2015) Ford Galaxy
  Lees meer »
 10. Nieuwe autotypes toegevoegd

  Nu 2016 voorbij is kunnen we de balans opmaken welke autotypes gestopt zijn en welke nieuwe types er toegevoegd zijn.
  Hieronder treft u een deel van de autotypes die wij hebben toegevoegd in onze catalogus.

  VoorwissersLink op webshop
  Alfa Romeo Giulia Alfa Romeo Giulia - voorwissers
  Volvo S90 II (vanaf 2016) Volvo S90 II vanaf 2016 - voorwissers
  Jaguar F-Pace Jaguar F-Pace - voo
  Lees meer »
Pagina