Na verloop van tijd wissen uw ruitenwissers minder goed.
Dit kan zijn omdat het rubber is uitgedroogd, zodat er strepen op de ramen komen. Ook kan het rubber gescheurd zijn, waardoor een deel van het raam niet meer schoongeveegd wordt. Ook het piepen of stuiteren van de ruitenwissers zijn veel gehoorde klachten. Dit alles betekend dat de ruitenwisserbladen aan vervanging toe zijn.

Soms is het mogelijk om de levensduur van de ruitenwisser te verlengen en de strepen te verminderen door bijvoorbeeld het voorraam schoon te maken met warm water en een scheutje ammoniak. Doordat het raam dan minder vet is zal het ook minder strepen.

Bij het kopen en kiezen van de juiste ruitenwissers voor uw voertuig zijn 3 dingen belangrijk

  • De aansluiting van de ruitenwissers: Uw ruitenwisserarmen kunnen bijvoorbeeld een haakaansluiting of een aansluiting met een pin of klem hebben.
  • De lengte van de ruitenwissers: Bij de meeste auto's is de wisser aan de bestuurderskant (linkerkant) langer dan die aan de passagierszijde (rechterkant). De achterwisser heeft in de meeste gevallen de kleinste afmetingen.
  • Het type ruitenwisser: Wij adviseren Bosch Aerotwin flatblade ruitenwissers. Maar voor sommige auto's zijn traditionele wissers met een metalen frame geschikter. Ook de zogenaamde Hybride-wisser wordt tegenwoordig veel geleverd. Deze heeft een metalen frame met een omhulsel van hard kunststof.

Zodra u deze 3 punten heeft is het gemakkelijk om de juiste wisser te zoeken. U kunt de juiste wisser dan gaan selecteren op basis van de lengte, aansluiting en het type.

Om het gemakkelijker te maken hebben wij alle wissers gesorteerd op automerk en autotype. Daarbinnen kunt u het bouwjaar van uw auto selecteren. Op die manier hoeft u zich niet druk te maken over de juiste aansluiting en maat van de ruitenwissers, want u weet zeker dat u de juiste ruitenwisser besteld!

Als uw ruitenwissers blijven hangen of als ze bij het aanzetten niet in beweging komen is dit niet een probleem van de ruitenwissers, maar van de ruitenwisserhendel of ruitenwissermotor. In dat geval adviseren wij u om naar een garage te gaan om ernaar te laten kijken.

 Voorbeeld van een haakaansluiting, zoals die op de ruitenwisserarmen zal zitten:

Haakaansluiting