Ruitenwissers vervangen

Wanneer ruitenwissers vervangen?

U merkt op verschillende manieren dat ruitenwissers vervangen moeten worden. Versleten ruitenwissers zorgen ten eerste voor een minder schoon raam. Veelgehoorde klachten zijn het trekken van strepen of het achterblijven van een waas. In dit geval is het ruitenwisserblad versleten. Aan het einde van zijn levensduur heeft een gemiddelde ruitenwissers dan ook wel zo'n 150.000 veegbewegingen gemaakt. Ten tweede kan de wisser over het raam stuiteren of stotteren. Dit komt omdat het ruitenwisserblad hard geworden is en daardoor niet meer soepel over het raam beweegt. Oorzaken zijn teveel zonlicht (UV-straling) of ouderdom. Een derde indicatie dat het tijd is voor het vervangen van de ruitenwissers is een hard piepend geluid tijdens het wissen. Ook in dit geval sluiten ze niet meer goed aan op het raam, vanwege ouderdom, hard geworden rubber of slijtage.

Waarom ruitenwissers vervangen?

Goed zicht is essentieel voor veilig rijden. Oude ruitenwissers die het raam onvoldoende schoon maken, zorgen voor onveilige situaties. Zo kunnen strepen of een waas in combinatie met laagstaande zon zorgen voor plotseling zichtverlies. Wanneer u op de snelweg rijdt en wordt overvallen door een regenbui, kunnen versleten ruitenwissers al dat water niet goed verwerken. Ook op dit moment is de verkeersveiligheid in gevaar. Met goede ruitenwissers rijdt u veilig en met vertrouwen, tijdens elke weersomstandigheid en bij iedere snelheid. Onze Bosch Aerotwin flatblades hebben een unieke veer, waardoor de aansluiting en dus de waterafvoer altijd perfect is. Ook tijdens stortbuien en bij hoge snelheden. Bovendien gaan deze ruitenwissers extra lang mee.

Nieuwe ruitenwissers bestellen

Wanneer nieuwe ruitenwissers kopen?

Ons advies is om nieuwe wissers te kopen zodra de eerste strepen op de autoruit achterblijven. Dan heeft u ze alvast in huis en kunt u ze monteren op het moment dat het echt nodig is. Onze fabrikant Bosch adviseert om de ruitenwissers te vervangen zodra er een blijvende streep achterblijft na het wissen (zie ook onderstaande slijtagepatronen). Het kan verstandig zijn om bij zo'n streep eerst te controleren of het raam of de wisser vet is. Eventueel kunt u de voorruit of de ruitenwisserbladen ontvetten met terpentine of wasbenzine.

Slijtagepatronen ruitenwissers

Bosch heeft aan de hand van 9 verschillende slijtagepatronen van ruitenwissers duidelijk omschreven wanneer wissers aan vervanging toe zijn:

      1 en 2: geen strepen of maximaal 3 blijvende strepen: de ruitenwissers zijn in orde!
      3, 4 en 5: één blijvende streep in het middelste zichtveld tot maximaal 6 strepen buiten het centrale zichtveld: het advies is om nieuwe ruitenwissers te plaatsen.
      6,7,8 en 9: er blijven watervlekken en wazige plaatsen op de raam of de ruitenwissers stotteren of haperen: u moet de ruitenwissers vervangen!


Slijtagepatronen 1 en 2


Ruitenwissers zijn in orde


Slijtagepatronen 3, 4 en 5:


Nieuwe ruitenwissers plaatsen


Slijtagepatronen 6, 7, 8 en 9:


Dringend ruitenwissers vervangen

Hoe ruitenwissers vervangen

Zijn uw ruitenwissers toe aan vervanging? Dan is het tijd om nieuwe ruitenwissers te kopen. Bij ons kunt u ze eenvoudig online bestellen aan de hand van automerk en bouwjaar (met gratis verzending!). Vervolgens kunt u heel makkelijk zelf de ruitenwissers vervangen. Onze Bosch Aerotwin flatblades staan zelfs bekend om hun montage gemak met duidelijke handleiding. Wat dat betreft is de reactie van één van onze klanten veelzeggend:

“Wat het meest positieve aan dit product is de zeer eenvoudige wijze van monteren. Binnen 30 seconden is deze wisser geplaatst. Voorheen had je hogere wiskunde nodig om een wisser te monteren, met deze wisser kan mijn zoon van 11 het met zijn ogen dicht.”

Bosch ruitenwissers monteert u binnen enkele minuten, zonder gereedschap. In feite is het zo simpel als in elkaar steken, vastklikken en klaar! Uiteraard staat op iedere verpakking een duidelijke stap-voor-stap handleiding afgebeeld. Ook kunt u gebruik maken van de QR-code die op de achterzijde van de verpakking te vinden is. Scan deze code met de smartphone en volg simpelweg de stappen op van de getoonde video. Zo kan het zelf ruitenwissers vervangen niet mislukken!

U kunt de montage handleidingen en video’s voor alle Bosch ruitenwissers ook bij ons op de site bekijken!Loading ...Load More ...

Nieuweruitenwissers.nl krijgt een waardering van 8.8 uit 10 op basis van 3060 klantbeoordelingen.