Flatblade ruitenwissers

Flatblade ruitenwissers, ook wel platte wissers genoemd, zijn tegenwoordig de meest gebruikte ruitenwissers. Flatblades zijn een flexibele variant op de conventionele wissers en worden sinds 2005 standaard op de meeste nieuwe auto's gemonteerd. Ze kunnen echter ook probleemloos op oudere auto’s worden gemonteerd om de standaard ruitenwisser te vervangen.

Flatblade ruitenwissers voordelen

Flatblade ruitenwissers hebben veel voordelen. Doordat het rubber niet aan een metalen frame is bevestigd maar aan een flexibele strip, sluiten ze perfect aan op de autoruit. Door hun platte, aerodynamische vorm kunnen ze zelfs bij hogere snelheden de voorruit naadloos blijven wissen. Zo kunt u zelfs bij een plotselinge plensbui veilig op de snelweg blijven rijden. Daarbij is de druk over het hele raam gelijkmatig verdeeld, in tegenstelling tot de 4 tot 8 drukpunten van conventionele ruitenwissers. Dit geeft een beter, gelijkmatiger en stiller wisresultaat én zorgt voor een langere levensduur. Bovendien zijn flatblades heel eenvoudig te installeren en passen ze op vrijwel elk type auto. Het overstappen van conventionele wissers naar flatblades is dan ook enkel geen probleem. U monteert ze eenvoudig op de bestaande ruitenwisserarmen.

Flatblades Aerotwin

Bij Nieuweruitenwissers.nl verkopen we de Aerotwin wissers van Bosch. Aerotwin betekent dat de flatblades per set worden verkocht. Met één set Aerotwin Flatblades heeft u dus meteen beide voorwissers in huis. Sommige modellen auto’s gebruiken maar 1 wisser voor de voorruit. Voor deze modellen verkopen we de Bosch Aerotwin uiteraard per stuk. Hetzelfde geldt voor de achterruitwisser!

Overstappen op flatblades

Heeft u standaard ruitenwissers op uw auto en wilt u overstappen op flatblades? Dat is geen enkel probleem. Flatblades kunt u gewoon op dezelfde ruitenwisserarmen monteren. Er komen dus geen extra kosten bij. De flatblades worden aan de armen bevestigd met een eenvoudige aansluiting. Dit wordt duidelijk uitgelegd in de bijgeleverde handleiding. U heeft geen gereedschap nodig en bent binnen twee minuten klaar!

Flatblades voor alle auto’s

Onze Bosch Aerotwins passen op de originele ruitenwisserarmen van vrijwel alle auto’s. Kies het juiste merk en bouwjaar en de juiste wissers worden automatisch voor u geselecteerd. Wilt u controleren of de flatblades passen op uw auto? De productomschrijving geeft hiervoor de benodigde extra informatie:

- De aansluiting op de auto
- De lengte van de bestuurderszijde (indien van toepassing)
- De lengte van de passagierszijde (indien van toepassing)
- De lengte van de achterwisser (indien van toepassing)

Heeft u nog vragen over flatblades of kunt u extra advies gebruiken? Wij helpen u graag! Nieuweruitenwissers.nl is al tien jaar specialist op het gebied van flatblade ruitenwissers voor alle auto’s. Neem gerust contact met ons op voor advies!
Nieuweruitenwissers.nl krijgt een waardering van 8.8 uit 10 op basis van 3096 klantbeoordelingen.